תמונה של מירי קוקי

מירי קוקי

משתפת מתכונים באהבה

מפרום חציל מושלם

שקופית קודמת
שקופית הבאה

אני גדלתי על מפרום!! אפשר להגיד שלא היה שבוע ללא קוסקוס ומפרום

המפרום המועדף עליי בהחלט עם מפרום עם חציל, קריספי נימוח טעים כזה שלא רוצים להפסיק לאכול

אל תיבהלו מכמות השלבים ההכנה מהירה וקלילה ויש לכם מנה מושלמת !!!

מצרכים: 8 יח מפרום

2 חצילים בגודל בינוני

500 גר בשר טחון

1 בצל

1 צרור  פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

חופן עלי סלרי

1/2 כוס פירורי לחם

1 ביצה

מעט שמן

תבלינים: 

כפית מלח, כפית פלפל ,שחור כפית בהרט, 1/4 כפית אגוז מוסקט

קמח לציפוי

לבלילת הטיגון :

3-4 כפות רסק עגבניות, חלמון ביצה 1/2 כוס מים מעט מלח

שמן לטיגון

לרוטב: 

2 כפות רסק עגבניות

בצל חתוך לעיגולים עבים

תבלינים:

כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית בהרט, 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

שלב 1: חיתוך החציל

נחתוף את החציל בעובי של 2 סמ ואז נחתוך באמצע כמו סנדוויץ (לא לפתוח עד הסוף)

נמליח את החצילים ונשרה עם מים למשך 20 דקות לפחות עד לריכוך חלקי

שלב 2: הבשר

במעבד מזון נקצוץ בצל, כוסברה פטרוזיליה ועלי סלרי

נערבב ביחד עם הבשר ונוסיף פירורי לחם, ביצה, מעט שמן ותבלינים

מערבב היטב

שלב 3: מילוי החציל ציפוי וטיגון

את החצילים נשטוף היטב מהמלח

נמלא אותם בנדיבות ונקמח מכל הצדדים נטבול בבלילה של הרסק לטיגון

ונעביר לטיגון מכל הכיוונים

נוציא ישירות לסיר שסידרנו מראש בתחתית שלו פרוסות בצל

שלב 4: בישול 

נכין את הרוטב בקערה בפרד וניצוק על המפרום

נבשל על להבה בינונית במשך 20 דקות

נעביר לתנור שחומם מראש 180-190 מעלות טורבו למשך 20 דקות

אהבתם?

מחכה לתיוג

שתף את המתכון

תפריט נגישות

אהבתם את המתכון?

שתפו איך יצאה לכם המנה