אני חייבת להגיד לכם שיש סירים שתמיד נרתעתי מהם, המחשבה על כמות העבודה, ההתעסקות כבר גרמה לי לרצות לא להכין
אז אני אספר לכם שכל זמן ההכנה וההתעסקות פה היא בקושי חצי שעה תאמינו לי?
והסיר שיוצא פשוט מושלם!!!!!
מצרכים:
5-6 בצלים בינוני קלופים
למילוי:
1 כוסות אורז עגול
מכל הירק צרור שלם
כוסברה
פטרוזיליה
שמיר
בצל ירוק
חופן נענע
1 בצל קצוץ
2 כוסות מים
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום (נגיעה קטנה) חואיג׳ למרק, בהרט אגוז מוסקט 1/2 לימון סחוט
לרוטב:
1 ליטר מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
2-3 כפות רכז רימונים
1 כף סילאן
1 לימון סחוט
מלח, פלפל שחור, בהרט, אגוז מוסקט
מתחילים בהכנה של המילוי – עדיף להכין מראש ולקרר
מטגנים את הבצל ומוסיפים את האורז והירק
מוסיפים את התבלינים והמים
כאשר כל המים נספגים מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7 דקות
(חצי בישול)
בנתיים מרתיחים סיר עם מים
מקלפים את הבצל וחורצים בו פס לאורך עד לאמצע שלו
לאט לאט מקלפים
ממלאים את הבצלים בעזרת כף ומגלגלים בהידוק
מסדרים בסיר ואז שופכים את כל הרוטב מעל
מניחים צלחת מעל הבצלים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 20 דקות – עד שמשחים
בתאבון