תמונה של מירי קוקי

מירי קוקי

משתפת מתכונים באהבה

חלות / לחם בית

שקופית קודמת
שקופית הבאה
יש משהו מיוחד בהכנות ליום שישי האמת, שאצלי ההכנות ליום שישי מתחילות כבר מיום ראשון. קודם כל אני מחפשת אורחים, אחרי שאני יודעת את מי אני מארחת אני בונה תפריט עם כל מה שהאורחים שלי אוהבים. ואז, אני פותחת את המחברת המיוחדת שלי של רשימת הקניות וההכנות. האמת, שאף פעם לא באמת אני מכינה רק את מה שמופיע ברשימה הזו, תמיד אני נשכרת בעוד משהו קטן שמישהו אחר אוהב, או במנה שלא בישלתי כבר הרבה זמן, או אפילו סתם תוספת קלילה. הסלטים מתחילים כבר ביום חמישי, כל הבישולים הממולאים הדגים ואפילו הקינוחים את החלות מיוחדות שלי אני משאירה לאפייה בשישי, יש משהו בלישה של הבצק ביום שישי, באפייה של החלות באווירה בריי, יש משהו מיוחד שאי אפשר להסביר אותו במילים, זו מעין אווירה שמלאה את כל הבית בשמחה, הריח של האפייה מתפזר עד למעלית כשהחלות כבר מוכנות והשולחן ערוך, אפשר לקבל את השבת בשמחה ונחת. ואם יש משהו שאני לא מוותרת עליו ביום שישי- זה אפייה של לחם בית טרי וחם לכבוד שבת. מצרכים: 1 קג קמח מנופה 2 כפות שמרים 2 כפות סוכר 1כף פודינג וניל (לא לוותר זה הסוד לאווריריות) 1.5 כף מלח 3/4 כוס שמן 600 מל מים אופן ההכנה: 1. מתחילים בראש עיסה- בקערה של המיקסר שמים את השמרים, הסוכר ומחצית מכמות המים ( 300 מל). לאחר 10 דקות בערך רואים שנוצרה התססה והשמרים החלו לתפוח 2. מוסיפים את שארית המים (300 מל), ואת השמן 3. מוסיפים את הקמח, הפודינג והמלח 4. לשים במיקסר במהירות 1 למשך 10 דקות. 5. מתפיחים 40 דקות עד שעה ( עד שהבצק מכפיל את נפחו) 6. קורצים לעיגולים שווים וקולעים חלות/לחמניות 7. מתפיחים את החלות עד שהחלה מכפילה את נפחה ( בערך 20 דקות). שימו לב לא יותר מזה כדי שלא תיהיה התפחת חתר והצורה תיהרס. 8. מחממים תנור טורבו 220° ואופים למשך 20 דקות, לגבי הטמפרטורה וזמן האפייה- משתה. מתנור לתנור. בתאבון.

שתף את המתכון

תפריט נגישות

אהבתם את המתכון?

שתפו איך יצאה לכם המנה