תמונה של מירי קוקי

מירי קוקי

משתפת מתכונים באהבה

ביצי דגים מקופסת שימורים עם זיתי קלמטה

שקופית קודמת
שקופית הבאה

אתם בטוח מכירים את התחושה הזו שבא לכם לבשל את כל מה שאתם רואים בסופר , אבל בפועל אין לכם כוח או זמן לכל זה?

תקשיבו טוב יש לי פיתרון מושלם לסיר של ביצי דגים שמעולם לא חלמתי שאתהב בסיר הזה.

תמיד ״קופסת שימורים״ נשמעה לי מילה גסה, ביום שטעמתי מביצי הדגים אפילו מבלי שידעתי מה אני טועמת, לא יכולתי להפסיק לאכול.

הטעם היה פשוט מושלם, ביצי הדגים היו כל כך רכות ונימוחות, הטעם היה מאוד עמוק ופיקנטי עם זיתי הקליטה שהעניקו להם טעם מעט מר אבל מושלם, הגישו אותם לצד חלה קלויה.

ברגע שאמרו לי שמה שאני אוכלת אלה ביצי דגים מקופסת שימורים הייתי בהלם!

תמיד היה לי זיכרון שהביצים ניראים כמו משהו בצבע חום בהיר כזה, בלי טעם ובלי ריח.

מה שבטוח הדבר האחרון שהייתי בוחרת לאכול.

ורק בגלל הגילוי והאהבה החדשה שלי למנה הזו, אני מרגישה שאני חייבת לשתף אתכם, למה שאני אהנה לבד???

אז, אתם עוד יושבים? כדאי שתקראו מה המצרכים ותקומו להכין את המנה הבאה שתגרום לכם להתאהב מחדש בביצי דגיגים מקופסת שימורים.

  מצרכים: 2 קופסאות ביצי דגים שימורים Almanda ) ניתן לרכוש בכל סופר) 10 שיני שום פרוסות 2 פלפלים חריפים חתוכים גס 2 פלפל שושקה חתוכים גס 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות חופן זיתי קלמטה- מושרים במים רותחים צרור כוסברה קצוצה לקישוט תבלינים: שמן פפריקה 1 כוס שמן 4 כפות פפרקיה (ניתן לשמור במקרר) מלח – מעט 1 כפית כמון,1/2  כרויה (קימל טחון), לפי הטעם צ׳ילי טחון או גרוס מה שאוהבים  
  1. מתחילים בשמן פפרקיה והתבלינים מערבבים הכל ביחד ושופכים לסיר
  2. מוסיפים את הירקות החתוכים בלי הזיתים.
  3. כאשר הירקות כבר רכים מוסיפים חצי מכמות הכוסברה.
  4. חותכים את ביצי הדגים לאורך (מומלץ לשטוף לפני)
  5. מסדרים בסיר בצורה יפה ומוסיפים את הזיתים ואת שארית הכוסברה
מבשלים 10-15 דקות על להבה בינונית.

שתף את המתכון

תפריט נגישות

אהבתם את המתכון?

שתפו איך יצאה לכם המנה