תמונה של מירי קוקי

מירי קוקי

משתפת מתכונים באהבה

המוח ששיגע את השפים

שקופית קודמת
שקופית הבאה

אצלנו בכל ראש השנה היה מוח, אמא שלי תמיד דאגה שבחגים יהיו מנות מיוחדות יותר כאלה שלא אוכלים כל שבת מוח זה אחד מהם

מצרכים ל8 מנות:

2 חבילות מוח עגל

3 עגבניות

3 פלפל צ׳ילי אדום

3 פלפל שושקה

3 פלפל ירוק חריף

1 קופסת חומוס שימורים איכותי

חופן שיני שום

צרור כוסברה

1/2 כוס שמן

תבלינים: 5 עלי דפנה, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל לבן

קערה עם קרח לקירור המוח

הכנה:

בסיר מרתיחים מים ומוסיפים 5 עלי דפנה

כאשר המים הגיעו לרתיחה מוסיפים עגבנייה ואת המח לבישול של 15 דקות בדיוק

מעבירים את המח לקערה עם מים וקרח ומנקים את הקרום וחותכים את המח לאורך ל2

בקערה קטנה מכינים את התבלינים עם ¼ כוס שמן מערבבים ומניחים בצד

מחממים סיר סוטאז  עם  מעט שמן ומטגנים את כל  הפלפלים

מוסיפים את השום מטגנים מעט

מוסיפים את העגבניות מגורדות 1/4 כוס מים

מוסיפים את התבלינים שהכנו מראש ואת החומוס עם הנוזלים שלו.

מבשלים בערך 15 דקות את הרוטב

ומוסיפים את המוח לבישול של עוד15 דקות בדיוק

מפזרים כוסברה קצוצה מעל.

 

שתף את המתכון

תפריט נגישות

אהבתם את המתכון?

שתפו איך יצאה לכם המנה