בפעם הראשונה ששאלו אותי, מירי את מכינה קובות?
קפאתי, תמיד הקובות היו נראות לי מעשי ידיהן של הסבתות ושאין לזה כל קשר אליי.
אבל, מירי כמו מירי אוהבת אתגרים ולא יודעת להגיד לא, ישר קראתי לאמא שתבוא לעזרתי
הפעם הראשונה הייתה פשוט קטסטרופה- אבל זה בסדר כי משם הולדה אהבתי החדשה לגילגול הקובות, הכייף למלא כל אחת במילוי המיוחד שלה.
אין באמת עונה לקובה, היא פשוט טעימה כל השנה.
אז היום אנחנו שוברים מיתוס-
לא קשה להכין קובות, כל מה שצריך זה רצון ללמוד לגלגל אותן, ולדעת שמי שיאכל אותן לא ירצה להפסיק
תדמיינו שאתם בוצעים את הקובה ויש מעטפת דקה עם מילוי נימוח של בשר וכמובן הרוטב שמשלים את כל התענוג הזה
אי אפשר שלא להתמכר לגלגול קובות
המתכון מפורט מאוד איך להכין קובות מהבצק ועד לרוטב
כל מה שנשאר לכם לעשות זה להכין את הידיים ולהתחיל לגלגל
לבצק:
1 קג סולת
3 חופנים של בורגול דק (גריישה)
4 כפות שמן
800 מל מים
קורט מלח
למילוי:
1 קג בשר צלעות מס 2 חתוך לקוביות קטנות
עלי סלרי (מחבילה שלמה)
10 שיני שום
2 בצל
לרוטב:
2 בצל
10-12 שיני שום
גבעולי סלרי (מחבילה שלמה)
3 חבילות עלי מנגולד
מיץ לימון מ2 לימונים לפחות
תבלינים:
בהרט לקובה, חואיג׳ למרק, כורכום, מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מתחילים בבישול של הבשר (יום לפני)
אפשרי לבשל בסיר לחץ כשעה
או לחלופין על להבה בינונית במשך 3-4 שעות
בצק
- בקערה- שמים את הסולת, הבורגול והמלח
- מוסיפים שמן ומערבבים הכל
- מוסיפים את המים
- מכנים ונותנים מנוחה של חצי שעה, בנתיים מכינים את המילוי
המילוי:
- מכניסים למעבד מזון מכניסים ביחד
את הבצל, הסלרי, והשום טוחנים עד שהכל דק מאוד
- טוחנים את הבשר כדי שיהיה חוטים
- קורצים עיגולים מהבצק של הסולת
- משטחים בעזרת מים על יד אחת
- ממלאים את הבשר וסוגרים לעיגול טיפה שטוח
- מומלץ להקפיא מעט לפני הבישול
הרוטב:
- במעבד מזון טוחנים ביחד את הבצל, הסלרי, והשום
- מטגנים עד להזהבה
- מוסיפים את התבלינים ולימון
- מוסיפים את הגבעולים של המנגולד
- מוסיפים מים למרק
- כאשר רותח מוסיפים את הקובות לבישול של 20 דקות
- באמצע הבישול מוסיפים את כל העלים של המנגולד