תמונה של מירי קוקי

מירי קוקי

משתפת מתכונים באהבה

צלי בשר נימוח עם פטריות וערמונים

שקופית קודמת
שקופית הבאה

 

צלי בקר נימוח עם פטריות ובצל זו בהחלט מנה שחייבת להיות בכל שולחן.
הרבה אומרים לי שהם חוששים מלהכין את הצלי כדי שלא יהיה יבש, או מזמן הבישול שלו
מה שאתם לא יודעים זה שבעצם ההתעסקות עם הסיר היא בערך 15 דקות ואז פשוט שוכחים ממנו
תניחו את החדש בצד ופשוט תכינו סיר של צלי מבטיחה לכם שלא תצטערו

מצרכים:
8 פרוסות צלי בשר מס 5 בעובי אצבע לפחות
3 בצל חתוך לרצועות גסות
7-8 שיני שום
1 סלסלת פטריות טריות
2 שקיות ערמונים
תבלינים :
מלח, פלפל שחור טחון, כמון, בהרט אגוז מוסקט
שמן לטיגון
עדיפות להשתמש בסיר שנכנס לתנור להמשך הבישול

הכנה:

מראש בוחרים סיר שניתן להכניס לתנור, אלא אם אתם רוצים לבשל על הגז 3-3.5 שעות

בקערה מכינים את כל התבלינים עם מעט שמן ומים ומניחים בצד

מעט ממליחים את פרוסות הבשר וצורבים מ2 הצדדים עד שסגור על הסיר שאיתו נמשיך את התבשיל

מתחילים בטיגון של הבצל

מסדרים בצורה יפה את הבשר שצרבנו שופכים את התבלינים ומים רותחים עד לכיסוי של הבשר

מבשלים ללא מכסה 30 דקות על להבה בינונית

מוסיפים את הפטריות והערמונים

סוגרים בנייר אפייה ונייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך שעתיים וחצי ומעלה

(ככל שנשאר זמן ארוך יותר בתנור מורידים את הטמפ')

10 דקות לפני סוף הבישול מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף ומשחימים מעט

במידה וצריך להוסיף מים במהלך הבישול מוסיפים מים רותחים בלבד!

 

בתאבון

שתף את המתכון

תפריט נגישות

אהבתם את המתכון?

שתפו איך יצאה לכם המנה