תמונה של מירי קוקי

מירי קוקי

משתפת מתכונים באהבה

פסטייה

שקופית קודמת
שקופית הבאה

הפסטייה מושלמת לאירוח ולאנשים כמוני שאוהבים לאכול שילוב של מתוק ומלוח ביחד

אפשר להכין פסטייה משפחתית ואפשר אישית

                       

מצרכים:

3 כרעיים עוף שלמים

200 גר צימוקים

200 גר משמש

5 בצל

חבילת עלי פילו

תבלינים:

מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס, קינמון, 1/4 כוס סוכר חום

1/4 כוס סילאן, 1/4 כוס דבש

תערובת של סוכר חום וקינמון – לפזר בין הדפים של הפילו

להגשה:

אבקת סוכר, קינמון טחון ופיסטוק קצוץ

הכנה:

בסיר נרתיח את הכרעיים של העוף

נבשל כ3 שעות בסיר רגיל או כ40 דקות בסיר לחץ

כאשר מתקרר מפורר בעזרת הידיים בלבד את העוף מהעצם

את השלב של בישול העוף אפשר להכין מראש

נחתוך 5 בצל לרצועות דקות ומטגן עד להזהבה

נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב

נוסיף את העוף המפורק ואת הפירות יבשים

המילוי:

על מחבת נרסס מעט שמן ונסדר עלה פילו אחד, נרסס שוב בשמן ונניח מעליו עלה פילו נוסף

כך נחזור על הפעולה עם 5 עלים

החל מהעלה השני נפזר מהתערובת של הקינמון והסוכר חום

נניח מהתערובת של המילוי כמות נדיבה ונסגור בעוד 5 עלי פילו

נניח על להבה בינונית למשך 3-4 דקות עד שמתחיל להזהיב לאחר מכן בעזרת צלחת נהפוך את הפסטייה ונחזיר למחבת לעוד 3-4 דקות

מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה

 

כאשר יוצא מהתנור מפזרים קינמון אבקת סוכר ופיסטוק קצוץ

שתף את המתכון

תפריט נגישות

אהבתם את המתכון?

שתפו איך יצאה לכם המנה